Draag de Sociaal Werker van het Jaar voor!

28-01-20

De jaarlijkse verkiezing van de Sociaal Werker van het Jaar maakt het belang van sociaal werk voor de samenleving zichtbaar. De genomineerden voor deze titel zijn een jaar lang ambassadeurs voor sociaal werk.

Sociaal werk is een uniek vak dat een cruciale bijdrage levert aan de samenleving. Dat moet zichtbaar zijn én blijven. En wie kunnen dat beter doen dan sociaal werkers zelf? Al 10 jaar lang staat de ‘Sociaal Werker van het Jaar’ voor die zichtbaarheid. Het Platform Arbeidsmarkt Sociaal Werk is nu op zoek naar de opvolger van de huidige Sociaal Werker van het Jaar 2019 Norbert Wijnhofen.  

In mei 2020 wordt de winnaar bekendgemaakt op het Jaarcongres Sociaal Werk. De genomineerden voor de titel zijn gedurende het hele jaar te vinden op allerlei plekken: Sociaal Werk Nederland vraagt hen mee bij werkbezoeken en om kennis te delen bij ministeries. Ze worden uitgenodigd op hogescholen, congressen van andere branches werkzaam in het sociaal domein en voor gastcolleges, tot landelijke talkshows en politieke debatten. En natuurlijk zijn er mooie prijzen te winnen en krijgen de genomineerden een mediatraining.

Tot uiterlijk 14 februari kunnen kandidaten worden voorgedragen.